Vormgeving

UK /dəˈzīn/ · NL /dəˈzīn/
verb
[ U ]
Het vormgeven van een concept naar een nieuw product.

Wireframing

Wireframen is, aan de hand van lijntekeningen, op papier zetten hoe iets eruit komt te zien. Tijdens deze stap kijken we naar zaken als welke knop waar komt en waar deze knop voor dient. Bij wireframing kijken we nog niet naar kleuren of beelden. Zie het als een niet ingekleurde striptekening met uitleg over de invulling.

Visualisatie

Een visueel ontwerp is een ontwerp waarin de wireframes zijn ingekleurd om de look en feel van de applicatie te laten zien. Dit maken we om het eens te worden over zaken als kleuren, lettertypes en icoon stijlen. Zodra we het eens zijn, slaan we deze zaken op in een design system om in het vervolg van het proces een hele hoop tijd te besparen.

Prototyping

Een prototype is een soort dummy. Het laat je zien hoe het product eruit komt te zien, welke functies bij de knoppen horen en hoe de applicatie hierop reageert. Een prototype is ingekleurd, voorzien van de nodige beelden en lettertypes om stakeholders een duidelijk beeld te geven van het eindresultaat.

Jullie product
Gevisualiseerd

In de design fase, tijdens het tekenen van de wireframes en het maken van een visueel ontwerp en een prototype, komen we er samen uit hoe jullie idee gevisualiseerd zal worden.

Waarom we deze stappen doorlopen is om zeker te weten dat we tijdens de technische ontwikkelingen geen kostbare tijd verliezen door onvoorziene werkzaamheden.